Näppäimistön takana: Samir Kothari

Close-up black and white photo of crinkled queuing tickets
Hei!
Toivottavasti sinulla, joka luet tätä, on alkanut uusi vuosi 2021 hyvin. Olemme jatkaneet etätöissä. Samalla haastattelut työpaikalta siitä, keitä näiden näppäimistöjen takana istuu, jatkuvat!

Viime kesänä meillä oli ilo työskennellä Samir Kotharin kanssa, joka oli meillä töissä Kesäsetelillä. Hän kehitti paperilippujen tulostusvaihtoehtoa Aseemin ohjauksessa. Koodi on jo osa ohjelmistoamme! Kesäseteli haastatteli myös Samiria (linkki juttuun).🡕

Vaan eikö Jonoon.fi ole etäjonotussovellus ja käytössä mobiililaitteilla? Kyllä, vaikka ohjelmistomme on ensisijaisesti suunniteltu käytettäväksi puhtaasti mobiililaitteilla ja tietokoneella (digipalveluna pilvessä), siihen kuuluu myös mahdollisuus tarjota paperisia jonotuslippuja asiakkaalle. Kerromme laitteen toiminnasta myöhemmin lisää, sillä kyseinen paperilipuke toimii myös palautteen antamisessa eli on vähän hyödyllisempi pala paperia.

Kuka olet?

Nimi on Samir Kothari, olen 16-vuotias ja sain kesätöitä isäni kautta. Isä on Aseemin entinen pomo Nokialta.

Mitä teit Codemendersillä? Mikä oli kivointa tai mielekkäintä?

Olen oppinut paljon uutta: koodaustapoja, koodausta itsessään, ja sitten tehnyt kaikki Aseemin antamat tehtävät, joihin liittyy nettisivujen käsittely ja printterien kanssa toimiminen.

Kivointa on ollut että aina kun tarvitsee apua, sitä on saatavilla, jolloin ei tarvitse olla huolissaan, että jokin ei menisi putkeen.

Eli on saanut opetella ihan rauhassa?

Joo.

Mitä opit tänä kesänä?

PHP:ta, JavaScriptiä, CSS3:ää, HTML5 ja Apachea.

Tuossahan on paljon kaikkea. Aiotko jatkaa noiden kielten opiskelua tämän jälkeen?

Aion, koska nyt on hyvä peruskäsitys.

Mikä koodaamisessa kiehtoo, miten kiinnostuit siitä?

Kiinnostuin koodaamisesta eniten isän kautta, koska hänen työnsä on liittynyt siihen. Nykyään koodaaminen on perustaito, joka kaikilla tulisi olla ja se on mielestäni hyvä oppia nuorena. Se on soveltavaa ja siinä pitää ajatella paljon itse.

Onko joku erityinen ala, jonka koodi kiinnostaa? Aiotko jatkaa koodaamista?

On, minua kiinnostaa fysiikkaan ja avaruuteen liittyvä ohjelmointi.

Viime kerta jonossa? Menikö kauan?

Nyt on vaikea muistaa, koska en ole käynyt kauhean monessa paikassa koronan aikana. Se oli ehkä koulussa, kun piti palauttaa kirjat. Siinä meni joku 5-10min.

Juotko kahvia? Maistuuko tee?

Intialainen tee maistuu hyvin. Kahvi maistuu, jos väsyttää.

Suosittele jotain biisiä, jota kuuntelet odotellessa!

Rammstein Deutchland. Ei tarvitse ajatella jonottamista sitä kuunnellessa.

Kiitos haastattelusta! Kesäseteli on hieno tapa tarjota nuorelle mahdollisuus oppia, päästä käyttämään taitojaan ja päästä varhain kokeilemaan itseään kiinnostavaa alaa.

Toivomme toimistolla kaikkea hyvää ohjelmoinnin parissa jatkamiseen. Tätä haastattelua ennen (kuvassa) käytiin keskustelua C:n ja Pythonin oppimisresursseista ja sovellutuksista. Haastatteluhetkellä oli Samirin viimeinen työpäivä täällä. Toivotamme koko yrityksen puolesta mukavaa tulevaakin kesää ja jatkoa hänelle ja perheelle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment