Näppäimistön takana: Aseem Shakuntal

Collage of white keyboard and coffee cup on yellow background bottom left corner, up in the middle green keyboard, bottom right corner view of capital region coast from the sea and archipelago.

Hei!
Täällä toimistomme jatkaa edelleen etätöissä, näppäimistön takana kuten yleensä – mutta nyt myös ruutujen, jotka ovat kaukana toisistaan. Tämän näppäimistön takana aloittanut markkinoija ei ehtinyt vielä paljoa tutustua työtovereihinsa aloitettuaan tammikuussa. Lähetin pienet haastattelut kaikille, joten seuraavissa julkaisuissa pääset tutustumaan meihin kaikkiin kymmenen kysymyksen verran! Lisään vastausten alle suomenkieliset käännökset – lue kummalla kielellä sopii paremmin!
Kommentoi alle, jos haluat kysyä jotakin! – Jasmin

Our CEO, Co-founder, Aseem Shakuntal.
Ensimmäisenä esittelyssä Aseem Shakuntal, yksi alkuperäisistä perustajista ja toimitusjohtajamme.

Näppäimistön takana/ AFK: Aseem Shakuntal

1. Who are you? Kuka olet?


I am Aseem, one of the co-founders of Codemenders Oy. At heart, I am a tech-savvy-kid, who believes that it is not all about technology, it is about the things you can do with it. While this interview is “away from keyboard”, in real life, I prefer using keyboard over mouse, Linux over Windows and being social rather than sitting quietly in a room. I like to lead the way but sometimes hate the attention it brings. My hobbies include photography, gadgets, walking in the nature, looking at the night sky and sometimes, doing nothing at all. I support things that are environment friendly and try to take steps in my personal life which helps reduce my carbon footprint.

Olen Aseem, olen teknologian parissa kuin kotonani, vaikka kaikki ei riipukaan mielestäni teknologiasta, vaan siitä mihin sitä käyttää. Vaikka tämä haastattelu onkin “Näppäimistön takaa”, oikeasti olen mieluummin näppäimistön ääressä kuin surffailen hiirellä, käytän mieluummin Linuxia kuin Windowsia ja olen sosiaalinen samassa huoneessa olevien kanssa. Pidän suunnan näyttämisestä, mutta en aina sen tuomasta huomiosta. Harrastuksiini kuuluvat valokuvaaminen, erilaiset vempaimet ja laitteet, luonnossa käveleminen, yötaivaan tuijottelu ja joskus ei minkään tekeminen. Tuen ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja pyrin ottamaan askelia pienemmän hiilijalanjäljen edestä arjessanikin.

2. What do you do at Codemenders? Mitä teet Codemendersillä?


As an entrepreneur, I have been wearing many hats at Codemenders. To name a few, I have worked as a developer, architect, sales guy, marketing guy, the decision maker, the strategist. So far, I have loved the ride and look forward to new challenges every day.

Yrittäjänä olen ehtinyt nähdä monia eri pysäkkejä matkan varrella. Muutaman mainitakseni, olen ollut ohjelmistokehittäjänä-ja rakentajana, myynnissä, päätöksentekijänä ja strategistina. Tähän mennessä olen nauttinut matkasta ja odotan innolla seuraavia määränpäitä.

3. What do you value in your free time? Mitä arvostat vapaa-ajallasi?


Playing with my kid, listening to music, watching movies – especially science fiction.

Lapseni kanssa leikkimistä, musiikin kuuntelemista ja elokuvia – erityisesti sci-fi-elokuvia!

4. What was the last meme you received? Minkä meemin sait viimeksi?


Doctor's appointment-meme of critiquing silly consequences. Doctor says: "Your Covid-19 test came back positive." Patient says: "That can't be correct. I have more than 300 rolls of toilet paper."
Toim. huom. Kansantutkijoiden mukaan ? varautuminen konkreettisin asioin kuten perustarpeilla on tavallinen sopeutumiskeino tuntemattomassa stressaavassa tilanteessa. Vessapaperista on tullut kyllä omanlaisensa symboli näille ajoille.

5. Previous time queuing? Milloin jonotit viimeksi?


It was somewhere around March 13th, 2020. When government of Finland issued a directive to people to stay indoors, avoid public gatherings and all activities above 500 people were banned – suddenly there were like 5000 people at all the stores, everybody buying the toilet papers. I spent close to 2 hours queueing just for regular groceries.

Se oli joskus maaliskuun 13. päivän tienoilla 2020. Suomen hallitus oli juuri ohjeistanut ihmisiä pysymään sisätiloissa, välttämään julkisia kokoontumisia ja kaikki yli 500 henkilön tapahtumat kiellettiin – yhtäkkiä kaupoissa oli suurinpiirtein 5000 ihmistä, kaikki ostamassa vessapapereita. Jonotin lähes kaksi tuntia peruselintarvikkeita.

6. Do you drink coffee? Maistuuko kahvi?


Coffee – with milk and sugar. I love it.

Yksi kahvi sokerilla ja maidolla – maistuu kyllä!

7. What is the most recent thing that made you frustrated? Mihin turhauduit viimeksi?


How difficult it can be for people to understand the concept of social distancing amid this scary coronavirus situation?

Siihen, kuinka vaikea joidenkin on ymmärtää sosiaalisen etäisyyden pitämisen tärkeyttä näinä aikoina.

8. What’s the latest thing that made you laugh? Mikä sai sinut viimeksi nauramaan?


When my kid tried to explain me why lego houses are good for living; tldr – they can be dismantled and taken anywhere in the car.

Kun lapseni selitti, että legotalot ovat loistavia asumiseen. Lyhyesti ne saa purettua osiin ja vietyä autolla minne vain.

9. Recommend songs while queuing! Suosittele jotain jonotusbiisejä!


I can recommend a few that might help elevate mood while queuing – not that I have listened to them:
Badger badger mushroom ?
Highway to hell?
Final countdown?

10. Favourite thing in your neighbourhood? Paras juttu naapurustossasi?


The multi-level parking lot with a roof-top garden. That is the “go-to” place with my kid these days to do some activities, get some sunlight and follow the social distancing formula.
Monikerroksinen parkkihallirakennus, jossa on kattopuutarha. Tämä on näinä päivinä ykkösmenomesta lapseni kanssa, jossa voi pitää sosiaalisen etäisyyden ja nauttia auringosta.
Thanks a lot, Aseem! Kiitoksia paljon Aseem, vastauksista!

Sinä siellä näppäimistön takana! Mistä sinä pidät eniten naapurustossasi? Kommentoi alle! Täällä ilostuttaa metsän läheisyys ja kivat naapurit.

Aurinkoista alkavaa toukokuuta!
Jasmin, Digitaalinen myynti ja markkinointi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment